میوه های انار، زیتون، خرما، انجیر و انگوردر قرآن کریم از آنها یاد شده است . این میوه هاعلاوه بر جنبه خوراکی از دیدگاه دارویی و اثرات درمانی نیز قابل توجه هستند و همواره در طب سنتی و نوین برای درمان بسیاری از بیماری ها توصیه شده اند.
در قرآن کریم به میوه انجیر و زیتون قسم یاد شده است و در آیات متعددی از میوه های انار، انگور و خرما نام برده شده است. قرآن کتاب آسمانی و از معجزات پیامبر اکرم (ص) است که تمامی مطالب علمی آن از سوی محققان با انجام تحقیقات و پژوهش های متعدد به اثبات رسیده است.
انجیر:
انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم یاد شده است. امام رضا (ع) فرموده است که درخت انجیر شبیه ترین درخت به درختان بهشتی است.
این میوه در طب سنتی نیز برای درمان بیماری هایی از سوی پزشکان استفاده می شده است . سقراط پدر علم طب همیشه انجیر را برای بیماران به خصوص بیمارانی که تشنگی و تب داشتند، تجویز می کرد.
در مورد ارزش غذایی انجیر باید گفت که قند زیادی دارد به گونه ای که 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامین های A ، B، C است.
انجیر منبع غنی از یک نوع فیبر غذایی است که نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد. از این میوه همچنین می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی، کم سدیم، پرفیبر، کاهش وزن و دیابتی استفاده کرد.
انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
?سید ضیاء الدین مظهری? رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران به ایرناگفت: انجیر خواص زیادی دارد و مصرف آن به صورت خشک برای نرم شدن مخاط سینه بسیار مفید است.
وی توصیه کرد که انجیر با شیر خورده شود چراکه ترکیب بین قند این میوه و قند موجود در شیر طعم بسیار خوشایندی را به خصوص برای کودکان به وجود می آورد.
وی افزود: مصرف انجیر برای رفع خشکی مزاج و رفع برخی از زگیل ها نیز موثر است.